Kinuski-marenki-croissantit

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Upean herkulliset kinuski-marenki-croissantit valmistuvat yllättävän helposti tuoretaikinasta, kinuskista ja pikamarengista. Löydät videon näiden ihanien croisanttien valmistamiseen @emmaivane Instagramista!

Ranskassa laadukkaista raaka-aineista valmistettu Danerolles Croissant Classic -tuoretaikina sopii monenlaiseen leivontaan ja reseptien suunnittelussa on vain taivas rajana!

Rakastan kinuskia ja marenkia leivonnassa, joten halusin kokeilla croisanttien täyttämistä kinuskilla ennen paistoa ja marengin pursottamista kauniiksi kuvioiksi croissanttien päälle. Lopputulos on mahtavan herkullinen ja näyttävät croissantit syntyivät odotettuakin näppärämmin.

Marenki on helppo valmistaa sillä välin, kun croissantit paistuvat. Kukkien pursottaminen onnistuu kätevästi croissanttien ollessa vielä kuumalla uunipellillä. Marenki ei esimerkiksi sula, vaikka croissantit ovatkin kuumia. Käytä kukkien pursottamiseen avointa tähtityllaa ja suurta lehtityllaa. Voit halutessasi myös levittää marengin kauniisti lusikalla croissanttien päälle.

Uunin voi kätevästi jättää samaan 200 asteen lämpötilaan marengin paahtamista varten. Käännä ainoastaan ylävastus päälle ennen marengin paahtamista. Tällä tekniikalla marengin paahtamiseen ei tarvita kaasupoltinta, jota ei välttämättä aivan jokaisesta keittiöstä löydy. Marenki paahtuu mahtavan herkulliseksi parissa minuutissa uunin ylimmällä tasolla. Seuraa paistoa tarkkaan, jotta marenki ei pääse palamaan.

Danerolles Croissants Classic -tuoretaikinaa löytyy laajasti S- ja K-kauppojen kylmähyllystä. Koska tuote on tuoretaikinaa, on se säilytettävä riittävän viileässä. Säilytä taikina siis myös kotona jääkaapissa.

Rapeaksi paahtunut marenki, lehtevä croissant ja suussa sulava kinuskitäyte luovat yhdessä mahtavan herkullisen kokonaisuuden. Näistä croissanteista ei juhlavuutta puutu!

Ihania kesäleivontahetkiä!

Kinuski-marenki-croissantit

1 paketti Danerolles Croissants Classic taikinaa
6 rkl kondensoitua maitoa, karamellisoitu
1 kananmuna voiteluun
2 luomukananmunaa
1,5 dl erikoishienoa sokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Avaa Danerolles Croissants Classic pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti irti ja kääntämällä purkin päistä vastakkaisiin suuntiin. 

Nosta ruokalusikallinen karamellisoitua kondensoitua maitoa croissant-taikinakolmion leveään päähän ja rullaa taikina croissantin muotoon.

Nosta croissantit uunipellille ja voitele kananmunalla.

Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.

Valmista tällä välin marenki.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää erikoishieno sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.

Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on avoin tähtitylla ja suuri lehtitylla.

Nosta croissantit pois uunista ja käännä uunin ylävastus päälle marengin paahtamista varten.

Pursota kukkia croissanttien päälle ja nosta pelti takaisin uuniin ylimmälle tasolle noin 2 minuutin ajaksi, jotta marenki paahtuu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *