Laadukkaat raaka-aineet leivontaan

Tavoitteenani on ollut vuosien ajan kehittää reseptejä, jotka ovat helposti lähestyttäviä monen tasoisille leipojille. Parhaimman lopputuloksen saavutat valitsemalla mahdollisimman laadukkaat raaka-aineet leivontaan. Tässä postauksessa annan vinkkini tärkeimpien leivontaraaka-aineiden valintaan, jotta seuraavan herkkusi valmistus sujuu helpommin ja lopputuloksesi on mahdollisimman herkullinen.


Voi

Käytä leivontaan oikeaa voita, jonka rakenne ja suutuntuma sopivat leivonnaisiin parhaiten. Resepteissäni käytän pääosin normaalisuolaista voita antamaan makua leivonnaisille.

laadukkaat raaka-aineet leivontaan

Sokeri ja sokerimassa

Tavallinen kidesokeri sopii hyvin perusleivontaan, kuten taikinoihin. Erikoishieno sokeri on jauhettu pienikiteisemmäksi, ja se sopii erityisesti marengin valmistamiseen, jolloin vaahdosta tulee erityisen kuohkeaa ja kestävää. Lisää erikoishieno sokeri marenkivaahtoon aina pienissä erissä.

Tomusokeri sopii esimerkiksi kreemien ja kuorrutteiden valmistamiseen. Tomusokeri on hyvä siivilöidä ennen käyttöä, jotta se sekoittuu tasaisesti muihin raaka-aineisiin.

Fariinisokeri tuo leivonnaisiin kinuskista lisämakua. Fariinisokeri tulee säilyttää tiiviisti pakattuna. Jos se on päässyt kovettumaan, voit lisätä joukkoon pienen tilkan vettä, sulkea pussin tiiviisti ja antaa veden imeytyä yön yli.

Sokerimassaa käytetään kakkujen kuorruttamiseen ja koristeiden valmistamiseen. Erilaiset valmiit sokerimassat eroavat rakenteeltaan ja maultaan toisistaan. Sokerimassalla kuorrutettava kakku on aina ensin kuorrutettava kreemillä, joka estää kosteuden siirtymisen kakusta kuorrutteeseen.

sokerin valinta leivontaan

Kananmunat

Leivonnaisten onnistumisessa on usein ratkaisevaa kananmunien laatu. Valitse aina luomukananmunia, joiden valkuaisen rakenne on riittävän paksu vaahtojen onnistumiseksi ja keltuaisen väri kauniin kirkas. Varmista, kananmunat ovat tuoreita, jotta niiden maku ei maistu leivonnaisten läpi.

Ole huolellinen aina valkuaisia ja keltuaisia erotellessasi, ettei keltuaista pääse ollenkan valkuaisen joukkoon. Tämä on helppo tarkistaa katsomalla, että keltuainen pysyy ehjänä. Vatkattaessa valkuaisvaahtoa esimerkiksi marenkia varten on lisäksi varmistettava, että kulho ja vispilät ovat puhtaat ja täysin rasvattomat.

kananmunat leivontaan

Kerma ja tuorejuusto

Vispikerma sopii hyvin vatkattaviin täytteisiin, sillä lopputuloksesta tulee kuohkea ja kestävä. Jos vahingossa vaahdotat kermaa liian pitkään ja sen rakenne alkaa muuttua rakeiseksi, voit pelastaa vaahdon lisäämällä joukkoon tilkan vatkaamatonta kermaa.

Käytä aina täysrasvaisia tuorejuustoja, koska kevyttuotteet saattavat juoksettua sekoittaessa niitä muihin raaka-aineisiin.

kerma leivontaan

Kondensoitu maito ja kinuski

Kondensoitu maito on makeaa maitotiivistettä, jota myydään säilyketölkeissä. Pitkän säilyvyytensä ansiosta tuotetta on kätevä pitää keittiön kaapissa valmiina leivontainnostusta varten.

Voit keittää kondensoidun maidon herkulliseksi kinuskiksi poistamalla ensin tölkistä etiketin, upottamalla tölkin avaamattomana kiehuvaan veteen kattilaan ja keittämällä kolmen tunnin ajan. Anna tölkin jäähtyä ennen avaamista. Myös valmiiksi keitettyä kondensoitua kinuskia on saatavilla suurimmassa osassa ruokakaupoista. Valmiiksi keitettyä kinuskia myydään usein nimellä karamellisoitu kondensoitu maito tai dulce de leche.

kinuskin teko itse

Marjat ja hedelmät

Suosi aina luomumarjoja ja -hedelmiä. Pese sitrushedelmät erityisen hyvin ennen kuoren raastamista. Ulkomaiset pakastemarjat on suositeltavaa keittää ennen käyttöä.

laadukkaat raaka-aineet leivontaan

Elintarvikevärit

Leivonnaisten värjäämiseen on hyvä käyttää geelimäisiä elintarvikevärejä, joissa on runsaasti pigmenttiä. Suklaan värjäämiseen sopivat parhaiten jauhemaiset värit, jotka eivät lisää nestettä suklaan rakenteeseen. Sokerimassakukkien maalaminen onnistuu parhaiten tomuväreillä, joita levitetään koristeisiin kuivalla siveltimellä.

elintarvikevärit kakkujen koristeluun

Katso lisää kuvia ja vinkkejä Instagramista @emmaivane.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *