3 aineen maapähkinävoikupit

3 aineen maapähkinävoikupit on yllättävän helppo tehdä itse vain kolmesta raaka-aineesta! Nämä herkut ovat täydellisiä joulun kahvipöytään tai lahjaksi. Resepti on gluteeniton ja kananmunaton, joten karkit sopivat moneen ruokavalioon.

Käytä laadukasta maapähkinävoita ja suklaata, joiden mausta pidät muutenkin. Käytin reseptiin rouheista maapähkinävoita, mutta voit käyttää halutessasi myös sileää maapähkinävoita.

IN ENGLISH

Tulosta

3 aineen maapähkinävoikupit

  • Aika: 1 t + 30 min jähmettyminen
  • Määrä: 30 kpl 1x

Ainesosat

Mittakaava

Gluteeniton, kananmunaton

  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 250 g maitosuklaata

Ohjeet

Sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja, jotka mahtuvat karkkivuokiin. Paina pallot hieman litteiksi.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Täytä karkkivuoat puoleen väliin sulalla suklaalla ja aseta jokaiseen vuokaan maapähkinävoipallo. Paina pallo hieman suklaaseen. Täytä vuoat suklaalla ja laita karkit jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

Vinkkejä

Voit temperoida suklaan, jolloin karkit jähmettyvät huoneenlämmössä. Kuumenna suklaa 45 asteeseen, jäähdytä 26 asteeseen ja kuumenna uudestaan 30 asteeseen, jolloin suklaa on valmista käytettäväksi.

 

Voit kokeilla myös muita superhelppoja ja herkullisia 3 raaka-aineen reseptejäni blogista tai kirjastani Vaan 3.

Blogista löydät lisää myös muita gluteenittomia reseptejä.

3 aineen maapähkinävoikupit resepti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe rating